Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Dubrovačkih ljetnih igara

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Dubrovačkih ljetnih igara u kojem su bili Ivica Prlender, intendant, Vjekoslav Šutej, ravnatelj glazbenog programa, te Ivica Kunčević, ravnatelj dramskog programa, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izaslanstvo je predsjednika Mesića izvijestilo o pripremama za 54. Dubrovačke ljetne igre, i to na području organizacije, financiranja kao i samog programa. Kao glavni problem izaslanstvo je navelo nedostatak smještajnih kapaciteta za sudionike Dubrovačkih ljetnih igara, te su predložili kako bi jedno od mogućih trajnih rješenja moglo biti i korištenje vojnih kapaciteta u Kuparima. Inače, 40 posto od samog proračuna Dubrovačkih ljetnih igara sada se troši na smještaj sudionika.

Predsjednik Mesić je podržao prijedlog o trajnom rješenju smještaja sudionika Igara, te je obećao pomoći. Također je istaknuo kako osim visoke kulturno-umjetničke razine, Dubrovačke ljetne igre imaju veliku ulogu u turističkoj ponudi, kako Dubrovnika, tako i Hrvatske, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara