Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Instituta suvremene umjetnosti

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Instituta za suvremenu umjetnost Zagreb, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Ravnateljica Instituta za suvremenu umjetnost Janka Vukmir, izvijestila je Predsjednika o značenju nagrade "Radoslav Putar" koja se posljednjih godina dodjeljuje mladim umjetnicima, u dobi do 35 godina, kao i o problemima s kojima se mladi umjetnici susreću. Po riječima ravnateljice Vukmir, Hrvatska mnogo ulaže u očuvanje svoje baštine, no nedovoljno se brine o ulaganju u suvremenu produkciju zbog čega bi "u budućnosti mogli ostati bez baštine 21. stoljeća".
Umjetnici su s Predsjednikom razgovarali o manjku ateljea, poreznim olakšicama koje ne stimuliraju sponzorstva i investiranje u suvremenu umjetnost, ali i o školovanju na zagrebačkoj Akademiji, koje je prema riječima mladih laureata nagrade Radoslav Putar, "zastarjelo, štoviše devetnaestostljetno", navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izaslanstvu su bili ravnateljica Instituta za suvremenu umjetnost Zagreb Janka Vukmir, predsjednik Instituta Darko Šimičić, dobitnici nagrade Radoslav Putar 2004. Igor Eškinja i Nika Radić i finalisti natječaja za nagradu Radoslav Putar 2004. Karmen Dugeč i Kristian Kožul.

Uz predsjednika Mesića bila je savjetnica Predsjednika za kulturu i šport Maja Razović Kocijan, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara