Predsjednik Mesić primio izaslanstvo policije u povodu Sv. Mihovila

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je u povodu Dana policije izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, koje je vodio ministar Šime Lučin.

Mesić je čestitao Dan policije sv. Mihovila (29. rujna) i pritom "sa zadovoljstvom" ocijenio da je hrvatska policija, unatoč problemima, uspješno prošla proces prilagodbe te da je stanje sigurnosti njenom zaslugom povoljno. Istaknuo je da je njen zadatak završiti prilagodbu na suvremenim načelima i kriterijima, čuvati i dalje sigurnost države, svih njezinih građana i posjetitelja, te se suočiti s organiziranim kriminalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na čestitkama se zahvalio ravnatelj policije Ranko Ostojić.

U obraćanju izaslanstvu MUP-a Mesić je rekao da je hrvatska policija, u vrlo burnom vremenu kad je trebalo obraniti Hrvatsku, dobro pokazala svoju sposobnost. Obavivši uspješno taj zadatak, nastavio je, policija je stečeno znanje i iskustvo usmjerila u organiziranje moderne policije primjerene demokratskom društvu.

Policija se sve više susreće s organiziranim kriminalom koji se širi i koristi novim tehničkim pomagalima i metodama pa borba protiv njega spada u glavne policijske zadaće. Policija se mora prilagoditi novim oblicima djelovanja organiziranog kriminala i to pred nju stavlja nove izazove i zadatke, kazao je hrvatski predsjednik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara