Predsjednik Mesić primio izaslanstvo udruge "Hrvatske slobodne zone"

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Udruge "Hrvatske slobodne zone" prilikom čega je izrazio razumijevanje za nastojanja Udruge da se poslovanje u slobodnim zonama regulira najliberalniji način, čime bi se potakla nova proizvodnja namijenjena izvozu te zapošljavanje, izvijestio je danas Ured Predsjednika.

Konstatirano je također da je potrebno hitno izmijeniti i dopuniti naputak o carinskom postupku u Zonama kako bi se u okviru postojećeg carinskog zakona i pratećih propisa, a do donošenja novog zakona o slobodnim zonama, otklonile neke administrativne prepreke u poslovanju zona.

Predsjednik Mesić i predstavnici Udruge naglasili su da je, u sklopu pridruživanja Hrvatske EU, potrebno donijeti potpuno novi Zakon o slobodnim zonama radi poticanja stranih ulaganja. Taj bi novi Zakon bio izrađen u skladu s međunarodnim standardima i to u okviru tehničke pomoći EU-a kroz CARDS program.

Predstavnici Udruge upoznali su predsjednika s poticajnim stavovima ministra Vukelića koji smatra da je institut slobodnih zona potrebno regulirati novim propisima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izaslanstvu su bili direktorica Slobodne zone Zagreb i predsjednica Udruge Dubravka Maras, dopredsjednik Udruge i direktor tvrtke "Feroimpex" Zoran Legac, pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Ploče i dopredsjednik Udruge Svemir Zekulić te član Uprave Udruge i direktor splitsko-dalmatinske zone Vicencije Biuk.

Uz predsjednika je bio savjetnik za gospodarstvo Dubravko Radošević.

(Hina) xpp yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara