Predsjednik Mesić primio japanskoga ministra znanosti i tehnologije

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u četvrtak ministra znanosti i tehnologije Japana Yasufumi Tanahashija, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Japanski ministar izrazio je zadovoljstvo zbog toga što posjećuje Hrvatsku kao i zbog dostignutog stupnja odnosa dviju zemalja, osobito na području znanosti. Izrazio je uvjerenje da će se broj japanskih turista koji posjećuju Republiku Hrvatsku i dalje povećavati, što će pridonijeti boljem upoznavanju, a time i izgrađivanju već postojećih dobrih bilateralnih odnosa, ističe se u priopćenju.

Hrvatski predsjednik vrlo pozitivno je ocijenio dosadašnje sudjelovanje Japana u projektima što se ostvaruju u Republici Hrvatskoj, te pozvao japansko gospodarstvo da iskoristi mogućnosti što mu se pružaju izgradnjom mreže autocesta koje hrvatsku obalu povezuju s kontinentalnim dijelom i Središnjom Europom.

Predsjednik Mesić posebno je naglasio kako je gospodarski razvoj Japana vrlo poučan primjer iz kojega Hrvatska može mnogo toga naučiti, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara