PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO NIZOZEMSKOG MINISTRA OBRANE

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u četvrtak ministra obrane Kraljevine Nizozemske Henriciusa Georgiusa Josepha Kampa, priopćio je Ured Predsjednika.

Kamp je informirao Mesića o pomoći nizozemske vlade programu smanjenja broja pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, te o novim oblicima suradnje nizozemskog i hrvatskog ministarstva obrane.

To se posebno odnosi na pomoć u pripremi pripadnika hrvatskih Oružanih snaga za sudjelovanje u mirovnim operacijama, stoji u priopćenju.

Predsjednik Mesić prenio je nizozemskom ministru obrane svoje ocjene sigurnosnog stanja u regiji i odnosa Hrvatske sa susjedima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz nizozemskog ministra na sastanku su bili veleposlanik te zemlje u Hrvatskoj Lionel Veer, viši savjetnik ministra za obrambenu politiku Sebastian Reijn i donačelnik za odnose s javnošću Joop Veen.

Uz predsjednika Mesića sastanku su nazočili savjetnik za obranu i vojna pitanja Petar Stipetić, savjetnik za vanjsku politiku Ivica Maštruko i pomoćnik savjetnika za vojna pitanja satnik Robert Barić, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

(Hina) pp/bcav sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara