PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO VODITELJA UREDA UN ZA LJUDSKA PRAVA U RH

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u subotu u oproštajni posjet Juan Pablo Ordoneza, voditelja Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava u Hrvatskoj.

Kako je priopćeno, Ordonez je rekao kako se Ured nakon devetogodišnjih aktivnosti u Hrvatskoj zatvara, ali da mu je veliko zadovoljstvo da će na tom polju nastaviti raditi novoosnovani Centar za ljudska prava kao nezavisna institucija. Istaknuo je kako Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava izuzetno cijeni predanost predsjednika Mesića zaštiti ljudska prava, ali i da očekuje dosljedniju provedbu u zaštiti ljudska prava u Hrvatskoj u budućnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz zadovoljstvo da je osnovan Centar koji će nastaviti promicati zaštitu ljudskih prava u Hrvatskoj, predsjednik Mesić istaknuo je da u tom području veliku ulogu ima funkcioniranje pravosuđa, a vrlo je važna i neselektivna primjena zakona te zaštita nacionalnih manjina. U tom pogledu, krivnja se mora individualizirati, i kod nas, i kod drugih, naglasio je predsjednik Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara