Predsjednik Mesić priredio prijam u povodu dana državnosti

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić sa suprugom Milkom večeras je u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, primio predstavnike Hrvatskog sabora i Vlade sa Zlatkom Tomčićem i Ivicom Račanom na čelu, predstavnike gospodarskog i javnog života, članove diplomatskog zbora s Giuliem Einaudiem na čelu te predstavnike vjerskih zajednica. L

U prigodnu govoru predsjednik Mesić je istaknuo kako Dan državnosti obilježavamo u godini u kojoj je Hrvatska nastavila ubrzan gospodarski razvoj.

Podsjetio je da je ove godine Hrvatska podnijela i službenu kandidaturu za članstvo u EU i izrazio zadovoljstvo što su prve reakcije na to više nego pozitivne, i iz Unije, i iz susjedstva, što, kazao je Mesić, daje razloge za optimizam.

Važnim je ocijenio što je na summitu europskih zemalja u Solunu reafirmiran individualan pristup Uniji.

Hrvatska je vrlo aktivna u jačanju suradnje sa svojim susjedima i takvu politiku će nastaviti kako bi se stvorilo povoljno ozračje za prevladavanje teškoća i otvorenih pitanja, rekao je uz ostalo Predsjednik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o gospodarskim prilikama u Hrvatskoj, Mesić je naveo da se već treću godinu hrvatsko gospodarstvo oporavlja te da je to rezultat Vladine politike i napora. Podsjetio je kako je u gradnju prometne mreže uložen golem novac pa će ovih dana biti puštene u promet važne dionice autoceste prema Rijeci i Splitu. "Sve to daje nam za pravo da s optimizmom gledamo na budući gospodarski razvoj", naglasio je.

Mesić je napomenuo da je u Hrvatskoj nastavljeno jačanje demokratskih institucija pravne države i vladavine prava u političkim odnosima u zemlji.

"Hrvatskoj treba Europa, treba nam i novi razvojni ciklus. To možemo ostvariti samo ujedinjeni oko ideja demokracije, vladavine prava i ljudskih sloboda. To je interes svih političkih snaga i hrvatskih građana", kazao je predsjednik Mesić i gostima u Uredu i hrvatskim građanima čestitao Dan državnosti.

(Hina) bdj jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara