Predsjednik Mesić s predstavnicima Svjetske banke

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je novoimenovanog regionalnog direktora Svjetske banke za Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku Ananda K. Setha koji je prilikom susreta prezentirao poglede Svjetske banke za daljnji ekonomski razvitak Hrvatske, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Tom prilikom g. Seth je izrazio mišljenje da je glavni strateški izazov s kojim se nova Vlada Hrvatske suočava, osim održavanja makroekonomske stabilnosti, preusmjeravanje hrvatskog gospodarstva s modela rasta temeljnog na stimuliranju potrošnje i ulaganja u javnu infrastrukturu, na model održivog rasta koji je utemeljen na izvozu roba i usluga i ulaganjima privatnog sektora.

S takvim stajalištima Svjetske banke suglasio se i predsjednik Mesić koji je istaknuo da je Hrvatskoj potreban takav model ekonomskog rasta koji potiče zapošljavanje.

Također, novi regionalni direktor Svjetske banke izrazio je stajalište da je ključan taktički izazov pronaći način usklađivanja dugoročne vizije sveobuhvatnog programa reformi, s kratkoročnim aktivnostima, koji daju konkretne rezultate u kratkoročnom razdoblju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju susreta dogovorena je kontinuirana suradnja te je podržana suradnja Svjetske banke i Vlade RH, posebno u pomoći Hrvatskoj u ostvarivanju bržeg ekonomskog rasta i strukturnih reformi.

Uz Ananda Setha susretu je nazočila direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Indira Konjhodžić. Uz predsjednika Mesića bio je savjetnik Predsjednika za gospodarstvo Dubravko Radošević.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara