Predsjednik Mesić u zadarskoj Tankerskoj plovidbi

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić za današnjeg boravka u Zadru razgovarao je s članovima Uprave zadarske Tankerske plovidbe, a nakon sastanka zatvorena za javnost izjavio je da je posjetio tvrtku koja je prošla puno teškoća, ali nije pokleknula, nego uspješno posluje na inozemnom tržištu.

Istaknuvši da Hrvatskoj treba prodor na svjetsko tržište, dodao je da daje punu potporu Tankerskoj plovidbi, jednoj od rijetkih tvrtaka koja se održala zahvaljujući poslovodstvu i osloncu na strano tržište.

Direktor Tankerske plovidbe Stanko Banić kazao je da Tankerska plovidba ukupan prihod ostvaruje na svjetskom tržištu. "Predsjednikov posjet shvaćamo kao potporu. Rekao sam mu da Tankerska može biti dobar partner u projektu Družbe Adrie", izjavio je Banić.

Na novinarski upit zašto se nije danas sastao sa zadarskim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom predsjednik Mesić je rekao da: "Zato što se nisam htio slikati ispod slike čovjeka za kojim je raspisana tjeralica i koji je u bijegu". (U Gradskoj vijećnici je

istaknut portret generala Gotovine, koji je počasni građanin grada Zadra).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi nekulturno da se ja kao prvi čovjek države slikam ispod slike čovjeka za kojim tragaju institucije države koju ja predstavljam", dodao je Mesić.

Upitan o prisluškivanju Gotovininih prijatelja u Zadru te je li Vijeće za nacionalnu sigurnost na sinoćnjem sastanku donijelo zaključak o tome, predsjednik Mesić je kazao kako bi "svi bi htjeli biti prisluškivani, ali nije nitko". "Ako neki imaju dokaze, neka s njima idu na sud, no neće uspjeti. Prisluškuju se samo oni koje treba prisluškivati", rekao je i dodao da "zadarski gradonačelnik Kalmeta i zadarski župan Šime Prtenjača nisu prisluškivani".

Predsjednik Mesić iz Zadra otišao je u posjet Ninu.

(Hirna) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara