Predsjednik Republike primio dobrovoljne darovatelje krvi

U povodu Dana darovatelja krvi, 25. listopada, predsjednik Republike Stjepan Mesić priredio je danas svečani prijam za 450 osoba iz svih krajeva Hrvatske koji su krv dali stotinu i više puta.

"Vi ste dokaz da kod nas ima ljudi koji vode računa i o drugima. Pomogli ste mnogima koje nikada niste upoznali i zato sada zadovoljni možete prolaziti svim našim gradovima", rekao je predsjednik Mesić pozdravljajući rekordere u darivanju krvi.

Predsjednik Mesić zahvalio je i Crvenome križu, koji već godinama organizira prikupljanje krvi, te je podsjetio na važnost takvih akcija, posebice u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Hrvatskoga crvenog križa Jadranko Crnić istaknuo je kako nema riječi kojima se može zahvaliti darovateljima krvi za sve živote koje su spasili. Dodao je da je u promicanju njihovih akcija uvijek sudjelovao i predsjednik Mesić, privlačeći medije i javnost, što je, rekao je, pridonijelo da se darovateljstvo krvi poveća.

Hrvatski crveni križ organizirano provodi akcije prikupljanja krvi od 1953. godine. Prema podacima s internetske stranice Hrvatskoga crvenog križa, tijekom 2003. prikupljeno je više od 134 tisuće doza krvi, a u prvih devet mjeseci ove godine 98.171 doza, isključivo od dobrovoljnih darovatelja. Ove godine namjerava se prikupiti oko 140 tisuća doza.

(Hina) xam yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara