Predsjednik Sabora primio kineskog veleposlanika

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine Wua Zhenglonga te ga tom prilikom izvijestio o hrvatskim vanjskopolitičkim ciljevima istaknuvši kako ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju i NATO ne predstavlja zapreku daljnjem produbljivanju inače dobrih političkih i gospodarskih odnosa s Kinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću predsjednika Sabora, kineski veleposlanik zahvalio je na podršci Republike Hrvatske politici ujedinjenja Kine naglasivši važnost načela državne neovisnosti i teritorijalnog integriteta. Kineski je veleposlanik izjavio kako je intenziviranje odnosa s Europskom unijom jedan od najvažnijih ciljeva vanjske politike Kine te je izrazio podršku članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji i ukazao kako bi se i time otvorio novi prostor za daljnji uspješan razvoj odnosa između dvije zemlje.

Predsjednik Sabora je kineskom veleposlaniku poželio puno uspjeha u radu te ga zamolio da predsjedniku Svekineskog Narodnog Kongresa uputi poziv za uzvratni posjet Republici Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara