Predsjednik sabora Šeks na proslavi Dana općine Štefanje

Uz blagdan Blažene Gospe Žalosne, zaštitnice općine Štefanje, ta je općina Bjelovarskobologorske županije obilježila danas svoj dan i 11. obljetnicu utemeljenja.

Uz Dan općine predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks večeras je u središtu Štefanja na Trgu Franje Tuđmana otkrio spomen bistu prvome hrvatskom predsjedniku.

Govoreći pak na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća i Poglavarstva, Šeks je čestitao stanovnicima i općinskim čelnicima Dan općine Štefanje, te istaknuo da bi što više mladih trebalo zadržati na selu i općinama u ruralnim područjima.

Naglasio je da ako se nastavi odljev stanovništva u gradove, uzaludno je ulaganje u komunalnu infrastrukturu u općinama i manjim sredinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Sabora također je istaknuo da treba razvijati seoska gospodarstva.

Predsjednik općine Ivo Emić rekao je da je posljednjih godina znatno poboljšana kakvoća života u svim mjestima općine Štefanje, udaljene 15-tak kilometara od Bjelovara, a posebice zbog razvoja infrastrukture.

Istaknuo je da je prošle godine u općini završena gradnja vodovoda, a da je cilj izgraditi industrijsku i poslovnu zonu te omogućiti brži razvoj obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, jer je riječ o izrazito agrarnome području.

(Hina) xskap ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara