Predstava i darovi za 200 nezbrinute djece

GOTOVO dvjesto nezbrinute djece i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz šest domova Zagrebačke županije VIPnet je sinoć razveselio besplatnom predstavom "Matematika" redatelja Zijaha Sokolovića, te posjetom Djeda Mraza koji ih je darivao prigodnim poklonima.

"Matematika" je nastala u suradnji s TH/EA/RT/O projektom i dio je VIPnetovog dramsko-edukativnog programa za hrvatske osnovnoškolce, a odigrana je u Teatru Exit za djecu iz domova "Antun Gustav Matoš", "Laduč", "Bl. Alojzije Stepinac" "Tuškanac" "Sv. Josip" i "Sv. Terezija od malog Isusa".

Vrhunski mladi umjetnici - Marko Makovičić i Dražen Šivak - svojom su dinamičnom i duhovitom izvedbom zabavili male gledatelje, ali ih ujedno i naučili otkud dolaze brojevi, kako su ljudi brojali prije samih brojeva te zašto je Einstein imao ocjenu 3 iz matematike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava prikazuje matematiku kao igru i pomaže djeci kombinirati njihova iskustva s nastavnom građom. Po završetku "Matematike", VIPnetov Djed Mraz uveo je mališane u blagdansko ozračje darivanja - dijeljenjem poklona i zajedničkim fotografiranjem.

Suradnja TH/EA/RT/O projekta i VIPneta započela je prošle godine ovom " kojeg je u listopadu ove godine besplatno pogledalo više od 2.000 osnovnoškolaca u 12 hrvatskih gradova, a VIPnet im je darovao ulaznice.

Projekt TH/EA/RT/O pokrenut je u prije osam godina u Austriji, dok je u Hrvatskoj prisutan od siječnja 2003. godine i predstave "Rođenje ili kako sam došao na ovaj svijet", u režiji Zijaha Sokolovića i izvedbi Dražena Šivaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara