Predstavljen idejni projekt nove riječke bolnice

IDEJNI projekt smještaja riječkog Kliničkog bolničkog centra na jedan lokalitet na Sušaku predstavljen je na današnjoj sjednici stručnog vijeća toga KBCa te je navedeno da je predviđeni rok za izgradnju 2010. godina.

Ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller rekao je da se smještajem bolnice na jedan lokalitet koncentriraju kadrovi i oprema te da će se umanjiti broj bolničkih postelja na 920, ali i skratiti trajanje hospitalizacije pacijenata. Sadašnje je prosječno trajanje hospitalizacije osam dana, a u novom centru bilo bi po projektu pet do šest dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novi centar nalazit će se na mjestu sadašnjeg KBC-a na Sušaku te na površini zapadno i jugozapadno od tog lokaliteta, dijelom gdje je sada vojarna "Trsat" koju će Ministarstvo obrane ustupiti bolnici. Cijena izgradnje novoga centra bila bi oko 200 milijuna eura, kazao je Haller.

Povećao bi se broj zaposlenih po krevetu sa sadašnjih 2,4 na 3. Haller je rekao da će u novom centru rad biti organiziran na suvremeniji način pri čemu će se izgubiti čvrste granice sadašnjih klinika. Svu dijagnostičku i terapijsku opremu koristit će svi odjeli, a i bolnički smještaj u hotelskom dijelu raspoređivat će se prema potrebi kako ne bi dolazilo, kao do sada, do sitaucije praznih kreveta na jednom odjelu, a prepunjenosti na drugom, kazao je.

Haller je naveo da je riječ o dinamičkom projektu koji će se mijenjati tijekom izgradnje sukladno razvoju medicine i prijedlozima liječnika i znanstvenika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara