PREDSTAVLJEN "KUHARSKI KANCONIJER 2" VELJKA BARBIERIJA
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Književna kuharica "Gurmanska sjećanja Mediterana, Kuharski kanconijer 2", drugi nastavak trilogije književnika i gastronoma Veljka Barbierija, predstavljena je danas u zagrebačkoj knjižari "Tamaris".
Prvi "Kanconijer" oživio je antičku kuhinju i pokazao kako je njezino naslijeđe duboko ukorijenjeno u današnjem kulinarstvu, a drugi pokazuje koliko je srednjevjekovna kuhinja utjecala na dalmatinsku, rekao je Igor Mandić.
Iz oba "Kanconijera" naučio sam puno o komparativnoj gastronomiji, međusobnom prenošenju utjecaja među kulturama, napomenuo je Mandić. Dodao je da je Barbierova "ljepota riječi podjednako važna kao i mudrost njegovih tekstova".
Barbieri je najavio treći nastavak trilogije kojom povijesno i civilizacijski prikazuje gastronomsku baštinu ovog dijela Sredozemlja. Taj projekt rezultat je povijesnih i kulinarskih istraživanja njegovih i obiteljskih sjećanja.
"Kuharski kanconijer 2" sadrži 155 recepata. Svakoj cjelini od po tri recepta prethodi književni tekst. Knjiga ima 202 fotografije jela koje je sam autor fotografirao i pripremio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi dio, preveden na engleski, njemački i talijanski, izišao je uoči prošlog Božića i dosad je imao tri izdanja.
Knjigu je izdao zagrebački nakladnik "Profil".
Veljko Barbieri (1950., Split) je prozaik, autor brojnih kazališnih i dramskih djela za radio i TV, u kojima kao i u svojim knjigama, obrađuje temu sredozemnog naslijeđa Dalmacije. Napisao je 14 knjiga proze, a neke od njih prevođene su na strane jezike. Dobitnik je mnogih književnih nagrada. Piše kolumnu u tjedniku "Nacional" od koje je nastao "Kuharski kanconijer".
Prvi "Kanconijer" oživio je antičku kuhinju i pokazao kako je njezino naslijeđe duboko ukorijenjeno u današnjem kulinarstvu, a drugi pokazuje koliko je srednjevjekovna kuhinja utjecala na dalmatinsku, rekao je Igor Mandić.
Iz oba "Kanconijera" naučio sam puno o komparativnoj gastronomiji, međusobnom prenošenju utjecaja među kulturama, napomenuo je Mandić. Dodao je da je Barbierova "ljepota riječi podjednako važna kao i mudrost njegovih tekstova".
Barbieri je najavio treći nastavak trilogije kojom povijesno i civilizacijski prikazuje gastronomsku baštinu ovog dijela Sredozemlja. Taj projekt rezultat je povijesnih i kulinarskih istraživanja njegovih i obiteljskih sjećanja.
"Kuharski kanconijer 2" sadrži 155 recepata. Svakoj cjelini od po tri recepta prethodi književni tekst. Knjiga ima 202 fotografije jela koje je sam autor fotografirao i pripremio.
Prvi dio, preveden na engleski, njemački i talijanski, izišao je uoči prošlog Božića i dosad je imao tri izdanja.
Knjigu je izdao zagrebački nakladnik "Profil".
Veljko Barbieri (1950., Split) je prozaik, autor brojnih kazališnih i dramskih djela za radio i TV, u kojima kao i u svojim knjigama, obrađuje temu sredozemnog naslijeđa Dalmacije. Napisao je 14 knjiga proze, a neke od njih prevođene su na strane jezike. Dobitnik je mnogih književnih nagrada. Piše kolumnu u tjedniku "Nacional" od koje je nastao "Kuharski kanconijer".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati