Predstavljen program riječkog "Jazz timea 2005"

Program 14. međunarodnog festivala jazz glazbe "Jazz time 2005", koji će se od 12. do 14. svibnja održati u Rijeci, ove godine bit će posvećen glazbenoj legendi Rayu Charlesu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Prvoga dana festivala nastupit će riječki džezeri - "New jazz band", "Gašpar antijazz band" i "Elvis Stanić trio".

U petak, 13. svibnja, nastupit će harfistica Monika Stadler iz Austrije, jedna od najznačajnijih i najzanimljivijih suvermenih harfistica. Nastupala je kao članica Bečkog simfonijskog orkestra, Bečke nacionalne opere i Austrijskog radijskog orkestra. Sudjelovala je na više festivala u Europi i SAD-u te osvajala brojne nagrade.

Nakon nje nastupit će "Bill Mays Trio" iz SAD-a, s korijenima u jazzu, gospelu, popu, rocku i klasici. Voditelj trija pijanist Bill Mays tijekom svoje bogate karijere svirao je s pjevačkim legendama poput Sare Vaughan, Ala Jarreaua, Dionne Warwick i Franka Sinatre, a surađivao je i s rock-ekcentrikom Frankom Zappom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je na programu "Jurković, Uhlir, Helešic trio" koji čine gitarist Darko Jurković iz Rijeke te František Uhlir na kontrabasu i Jaromir Helešic na bubnjevima, obojica iz Češke.

Nakon njh svirat će "Yutaka Shiina European quartet" koji predvodi japanski klavirist i skladatelj Yutaka Shiina. Uz njega, u sastavu nastupaju Talijani Francesco Barzatti i Gianluca Renzi te Francuz Lionel Boccara.

(Hina) xdsil yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara