Predstavljen projekt EU CARDS za zaštitu okoliša

Projekt Europske unije pod nazivom "Mjere jačanja kapaciteta hrvatske Agencije za zaštitu okoliša (AZO)", koji se sa 600 tisuća eura financira sredstvima programa CARDS 2002., predstavljen je danas u Zagrebu predstavnicima ministarstava, Vladinim tijelima i agencijama te raznim institucijama, udrugama i tvrtkama koje djeluju na području zaštite okoliša. L

Prepoznajući važnost Agencije koja će upravljati nacionalnim informacijskim sustavom zaštite okoliša, EU joj je odlučila pružiti potporu putem programa CARDS 2002.

Projekt koji je pokrenut u listopadu prošle godine predstavili su danas stručnjaci iz Eptisa-e, koji upravlja konzorcijem, a provodit će se 18 mjeseci.

Cilj je projekta ojačati kapacitet hrvatske Agencije za zaštitu okoliša (AZO) kako bi mogla davati pravovremene, točne i pouzdane podatke te podržati uspostavu hrvatskog informacijskog sustava zaštite okoliša.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju je rečeno da se projektom političarima i javnosti namjerava pružiti pravovremene informacije o zaštiti okoliša.

Potrebno je osigurati informaciju o okolišu koja će koristiti za kreiranje politike i pomoći učinkovitoj zaštiti okoliša, rekli su uz ostalo stručnjaci Eptisa-e na predstavljanju projekta "Mjere jačanja kapaciteta hrvatske Agencije za zaštitu okoliša".

(Hina) xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara