predstavljen prvi broj časopisa "grafike"

Prvi broj časopisa "Grafike", za koji pokretači ističu kako je prvi hrvatski časopis za umjetničku grafiku i nakladništvo, predstavljen je večeras u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) u Zagrebu.

U časopisu na 80 stranica, formata 29x24 cm, svi objavljeni tekstovi popraćeni su reprodukcijama u boji i sažetcima na engleskom jeziku, a izlazit će tromjesečno, odnosno četiri puta na godinu.

Časopis su predstavili direktor "Grafike" Boris Osrečki, glavna urednica Margarita Sveštarov-Šimat, njena zamjenica glavne urednice Mikica Maštrović i pomoćnica Iva Koerbler.

"Grafika" će, prema njihovim riječima, stručno, pregledno i informativno nastojati vrjednovati pojave na hrvatskoj i međunarodnoj grafičkoj sceni, upozoravajući i na zlouporabu etičkih norma u grafičkoj djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uredništvo je ciljeve pokušalo ostvariti već prvim brojem, želeći ponajprije svjedočiti o trenutku hrvatske grafike, rekle su Sveštarov-Šimat i Iva Koerbler.

Teme će časopisa biti umjetnici, izložbe u nas i inozemstvu, privatne i javne zbirke, teme iz povijesti grafičke umjetnosti, grafičko nakladništvo, radionica "Grafike", razni umjetnički projekti i drugo.

Koerbler je najavila i kako će "Grafika" imati i svoju web stranicu.

(Hina) sdju jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara