predstavljen rad ININE automatske postaje za mjerenje kakvoće zraka u rijeci

U pogonu rafinerije nafte u Rijeci predstavljeni su danas rezultati rada automatske postaje za mjerenje kakvoće zraka, postavljene u kolovozu ove godine, a kako je rečeno, obrađeni podaci prikupljeni u četiri mjeseca pokazuju da su izmjerene prosječne koncentracije onečišćujućih tvari ispod graničnih vrijednosti.

To je jedan od projekata predviđenih programom mjera za smanjivanje onečišćavanja zraka na području utjecaja pogona Ina Maziva Rijeka koji su prošle godine prihvatili Ina Maziva Rijeka i Grad Rijeka. Ova je postaja prva Inina dovršena investicija iz tog programa, a otvorena je u riječkoj Trogirskoj ulici iznad pogona rafinerije, na 400 metara od pogona Ina Maziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vrijednost je postaje 120 tisuća američkih dolara, opremljena je mjernim uređajima koji omogućuju da se uzorci okolnog zraka analiziraju svake tri minute.

U postaji će se mjeriti koncentracije nekoliko vrsta onečišćujućih tvari, i to sumpornog dioksida, vodikova sulfida, dušikovih oksida, aromatskih ugljikovodika i ukupnih nemetanskih ugljikovodika. Rezultati mjerenja prenosit će se modemom iz postaje u rafineriju gdje će se izrađivati dnevni, tjedni i mjesečni izvještaji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara