Predstavljen Sajam lova i ribolova Slavonije i Baranje

U ORGANIZACIJI Udruge "Hrvatska ekomisija zemlja", a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva te Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, u Osijeku će se od 4. do 7. rujna ove godine održati "Sajam lova i ribolova Slavonije i Baranje", na kojem će sudjelovati brojni izlagači iz Hrvatske i inozemstva.

Predstavljajući na večerašnjoj konferenciji za novinare prvi sajam takve vrste u Osijeku, pomoćnik ministra obrta, malog i srednjeg poduzetništva Ivan Đopor istaknuo je da će njegovo ministarstvo financijski pomoći i organizatore i izlagače jer je cilj "da se upravo u Slavoniji, gdje ima oko 30.000 sportskih ribiča i oko 10.000 lovaca, organizira sajam koji može pomoći u oživljavanju toga kraja i značajnom zapošljavanju ljudi".

Održivi razvoj, ekološka poljoprivreda, eko-agro-turizam, zdrav stil života, edukacija mladih, očuvanje tradicije i običaja, zaštita prirodnih i kulturno-povijesnih vrijednosti, ciljevi su sajma koji će, osim ljubitelja lova i sportskog ribolova, okupiti velik broj znanstvenika, kazao je predsjednik Udruge "Hrvatska ekomisija zemlja" Dražen Deronja iz Opatije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Hrvatskih šuma Osijek Pavle Vratarić, kao jedan od suorganizatora sajma uz Savez sportskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije, istaknuo je da se "sajam održava u vrijeme rike jelena te će gosti moći obići Tikveško lovište i doživjeti tu neobičnost kao i ljepotu slavonskih šuma".

Kroz znanstveni dio sajma predstavit će se mogućnosti otvaranja obrta i obiteljskih zadruga za promicanje lovnog i ribolovnog turizma, kazao je Damir Lukač, potpredsjednik Udruge "Hrvatska ekomisija zemlja" iz Osijeka. Ta udruga, po njegovim riječima, u cijeloj Hrvatskoj ima svoja povjerenstva u koja su uključeni brojni gospodarstvenici, ekolozi i ljubitelji prirode, a sjedište joj je u Opatiji.

Svoje sudjelovanje na sajmu već su najavili izlagači iz Mađarske, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Japana, Južne Koreje, SAD-a te sve zemlje bivše Jugoslavije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara