PREDSTAVLJENA INTERNETSKA STRANICA FUNDACIJE "IVANA MEŠTROVIĆA"

U sklopu projekta Muzeji hrvatske na internetu Muzejski dokumentacijski centar (MDC) predstavio je danas internetsku stranicu Fundacije "Ivana Meštrovića", koja se nalazi na adresi www.mdc.hr/mestrovic.

Po riječima koordinatorice projekta Danice Plazibat riječ je o prvom sustavnu i cjelovitu predstavljanju Fundacije "Ivana Meštrovića", koji sjedinjuje četiri baštinske cjeline: Atelje Meštrović, Galeriju Ivana Meštrovića u Splitu, sakralno-umjetnički kompleks Kaštele-Crikvine te crkvu Presvetog Otkupitelja i grobnicu obitelji Meštrović u Otavicama.

Obrađene su sve lokacije, djelatnosti, postav, izbor izložaka i životopis, rekla je Plazibat. Objašnjavajući zašto se MDC odlučio upravo za Fundaciju "Ivana Meštrovića", kustosica MDC-a i urednica projekta Markita Franulović podsjetila je na Meštrovićevu ulogu i važnost za hrvatsku likovnu i kulturnu baštinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

MDC je 1995. počeo opsežan projekt Muzeji Hrvatske na internetu, a do sada je na internetskim stranicama predstavljeno 28 muzeja iz Hrvatske. Svi su muzeji predstavljeni na hrvatskom i engleskom, a neki i na njemačkom jeziku.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara