predstavljena izdanja i planovi leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža"

Leksikografski zavod "Miroslav Krleža" (LZ) danas je na Interliberu predstavio svoja glavna opća izdanja i velike projekte za ovu i sljedeću godinu.

Nakon kapitalnog projekta petoga sveska Hrvatske opće enciklopedije Leksikografski zavod je za Interliber objavio "Filmski leksikon" koji sadrži više od dvije tisuće natuknica i pruža reprezentativan presjek filmske umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.

Po riječima ravnatelja LZ-a Vlahe Bogišića, do kraja godine izaći će "Hrvatski povijesni atlas", jedinstveno izdanje u našoj kulturi, te bibliografija kazališta u dva sveska.

Glavni ravnatelj LZ-a Tomislav Ladan do kraja godine najavio je izlazak nekoliko jednosveščanih leksikona koji bi trebali pokriti sva područja velikih struka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogišić je govorio o međunarodnoj suradnji na planu leksikografije najavivši skorašnju suradnju s predstavnicima estonske i katalonske enciklopedije te za sljedeću godinu radni stol o enciklopediji malih jezika.

Za sljedeću godinu od kapitalnih izdanja Leksikografski zavod najavljuje izlazak šestoga sveska Hrvatskoga biografskog leksikona i peti svezak Osmojezičnoga enciklopedijskog riječnika.

Ladan je podsjetio da je ove godine donesen Zakon o leksikografskom zavodu, a danas je predstavljena i web stranica Leksikografskog zavoda www.lzmk.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara