Predstavljena knjiga Josipa Palade ˝Da se ne zaboravi˝

KNJIGA ´Da se ne zaboravi putovima slobode´ Josipa Palade, kronika nastala u tijeku osmodnevne karavane branitelja ´Podravke´ i INE Naftaplina po Hrvatskoj, predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu.

Kako je tom prigodom istaknuo jedan od inicijatora karavane Mladen Pavković, u samo osam dana prijeđeno je gotovo 2500 kilometara u spomen na hrvatske branitelje diljem Lijepe Naše.

Palada je kao vrstan kroničar bilježio sva mjesta koja su obišli, sve majke i prijatelje poginulih koje su posjetili i sva spomen-obilježja koja su za sobom ostavljali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako su posjetili Viroviticu, Osijek, Sinj, Gospić, Pakrac, Turanj, Vukovar i brojna druga mjesta. Na tom putu nastalo je bezbroj fotografija i članaka koje su pisali novinari, a Palada ih je, kako je sam kazao, brižno arhivirao. Uslijedio je, kako kaže, najteži dio posla - tromjesečno svrstavanje tih bolnih materijala i uobličivanje knjige, u kojoj ništa nije izostavljeno. Precizno su zabilježeni sati, dani, mjesta i događaji, a sve to, kako je rečeno, ´da se ne zaboravi´.

Josip Palada (1935.), novinar i publicist, autor je brojnih članaka, romana, pripovijedaka za djecu i odrasle, te radio drama i radio komedija, od kojih su neke i nagrađivane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara