predstavljena knjiga ´kuća raffaelli´ Dore Kinert Bučan

Roman ´Kuća Raffaelli´ Dore Kinert Bučan, objavljen u biblioteci ´Vallis Aurea´ izdavačke kuće ´Ceres´, predstavljen je večeras u Muzeju Mimara u Zagrebu. L

´Kuća Raffaelli´ je roman s mirisima i okusima, i kao takav izdvaja se od većine današnje hrvatske proze, rekla je, predstavljajući ga, književna kritičarka Tea Benčić Rimay.

Dora Kinert Bučan (Zagreb, 1944.) esejistički, ali i intimistički, piše o odrastanju, prikazanom u odnosu prema kući Raffaelli na Hvaru u kojoj je ona svake godine ljetovala.

´Kuća Raffaelli´ roman je prostora i atmosfere više nego fabule, iako je napet i ima priču, rekla je Benčić Rimay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U knjizi tri žene ispisuju povijest kuće, ´čarobne, mračne kuće, s morske strane obasjane svjetlom, okružene sjenovitim kamenitim uličicama nadomak moru´, koja je postala ravnopravni lik, rekla je Benčić Rimay.

Benčić Rimay je posebno istaknula da roman govori o bezazlenosti, ´vjeri da se može živjeti bez straha za sebe i od sebe i bez prihvaćanja zla´.

Zagrebačka izdavačka kuća ´Ceres´ ovih je dana proslavila deset godina osnutka, tijekom kojih je u 16 biblioteka objavila više od 200 knjiga europskih i hrvatskih književnika i esejista.

Na predstavljanju romana ´Kuća Raffaelli´ pjesmu hvarskih ribara, po zapisu Petra Hektorovića, izvela je Dunja Knebl, a ulomke iz knjige čitala je dramska umjetnica Alma Prica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara