Predstavljena knjiga Patricka J. Buchanana "Smrt Zapada"

U prostorijama "Hrvatske kulturne zaklade" u Zagrebu večeras je predstavljena knjiga američkog publicista Patricka J. Buchanana "Smrt Zapada Dramatično upozorenje kako izumiranje i migracijske najezde vode u propast Ameriku i cjelokupnu zapadnu civilizaciju".

O knjizi su govorili sociolog Ivan Rogić Nehajev, don Živko Kustić i u ime nakladnika urednik knjige Bože Čović.

Ivan Rogić Nehajev je rekao kako je autor analizirao "propast jednoga skupa vrijednosti republikanske Amerike 50-ih godina" s "ciljem određene političke mobilizacije". Dometnuo je kako Buchanan "temelji politički legitimitet na izbornoj volji naroda za razliku od carstva koje se temelji na prisili", vidljivoj u različitim nadnacionalnim organizacijama.

Don Živko Kustić je istaknuo Buchananovu analizu "dekristjanizacije Amerike" koju, kako je kazao, "sustavno provodi Vrhovni sud Sjedinjenih Država".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović je upozorio na "kontracepciju, sterilizaciju, abortus i eutanaziju kao četiri Buchananova jahača smrti" koja prijeti izumiranju Zapada. "Knjiga 'Smrt Zapada' potanko objašnjava način na koji nestaje zapadna civilizacija, kultura i moralni poredak i najavljuje jedan novi svjetski poredak sa zastrašujućim posljedicama za slobodu, vjeru i nadmoć američke demokracije", rekao je Čović.

Patrick J. Buchanan bio je viši savjetnik trojici američkih predsjednika. Dva puta se natjecao za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke, a godine 2000. bio je predsjednički kandidat Reformističke stranke.

(Hina) mk ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara