PREDSTAVLJENA KNJIGA "PRAKSA ETIČKOG NOVINARSTVA" DANKA PLEVNIKA

Zbirka članaka i govora novinara Danka Plevnika pod nazivom "Praksa etičkog novinarstva", objavljena u nakladi tvrtke Masmedia, predstavljena je danas u Zagrebu.

Kako je u predgovoru istaknuo osnivač Međunarodnog komunikacijskog foruma (International Communications Forum) William Porter, Plevnik se tom zbirkom zalaže za "istinsku slobodu medija i medijsku primjenu onih vrijednosti koje su sjeme i plod same demokracije".

Ukazujući na važnost etike u novinarstvu predsjednik HND-a Dragutim Lučić kazao je kako je knjiga objavljena u trenutku kada su medijski stručnjaci Europske unije ukazali kako je upravo etika najveći problem u hrvatskom novinarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovu knjigu trebali bi čitati svi studenti novinarstva, ali i mladi novinari kako bi kvalitetne etičke standarde mogli uključiti u svoj budući rad, dodao je Lučić.

Uz autora, dugogodišnjeg kolumnista Slobodne Dalmacije i drugih medija s prostora bivše Jugoslavije, te prvog doktora komunikacijskih znanosti u Hrvatskoj, o knjizi su govorili novinar Zvonimir Krstulović te veleposlanik BiH u Zagrebu Zlatko Dizdarević.

(Hina) am ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara