Predstavljena knjiga Sibile Petlevski

KNJIGA "Koreografija patnje" Sibile Petlevski predstavljena je večeras u Zagrebu multimedijalnim performanceom u kojem su uz autoricu nastupili kritičari, glumci, plesači i glazbenici.

Autorica je izdanje opisala kao fikcionalnu knjigu čiji je zaplet utemeljen na povijesnoj, biografskoj i autobiografskoj građi. "U tom križancu fikcionalne i stvarnosne književnosti poezija se pojavljuje kao sastavni dio priče", a nadahnuta je "eksperimentom patnje koji je mogao trajati 5-10 godina", kazala je.

"Pjesme pišem kao da pišem roman, ali ne pišem pjesme u prozi", pripovjedila je Sibila Petlevski i precizirala da su njezine pjesme zapravo zaokruženi fragmenti jedne poetske cjeline koje se mogu uzimati nasumce, iz sredine, ali "kao slow food".

Radim za mali broj ljudi, koji su probrani; možda imam samo sedam čitatelja, kazala je Petlevski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S. Petlevski autorica je pjesničkih, proznih, znanstvenih i književno-kritičkih tekstova i prevoditeljica. Prevođena je na talijanski, engleski, francuski, njemački, makedonski, slovenski, portugalski i druge jezike. Predaje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i od 2001. je predsjednica Hrvatskog centra PEN-a. Bila je operativna urednica književnog časopisa Republika i urednica književne rubrike u Vijencu. Dobitnica je nagrade "Vladimir Nazor" za književnost 1993. i nagrade "Petar Brečić" za teorijsku dramaturgiju.

(Hina) iluc mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara