PREDSTAVLJENA KNJIGA "STOLJEĆE NAFTE"

Drugo izdanje knjige "Stoljeće nafte" autora Igora Dekanića, Steve Kolundžića i Darie Karasalihović predstavljena je večeras u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Riječ je o knjizi koja u 16 poglavlja na 550 stranica govori o mjestu i ulozi nafte u svjetskim zbivanjima, vezi nafte, novca i moći, te donosi kronologiju važnijih događaja iz područja nafte.

Knjiga je proglašena sveučilišnim udžbenikom i preporučujem je svima, kako običnim građanima, studentima, tako i stručnjacima za ova područja, rekao je na predstavljanju recenzent Dušan Bilandžić.

Autor Igor Dekanić naglasio je da je nafta postala u 20. stoljeću glavni medij civilizacijskih promjena, ali i predmetom borbe za nadzor nad njezinim tokovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U odnosu na prvo izdanje, drugo je izdanje tako nadopunjeno poglavljem o ratu u Iraku koji se pretvorio u jednu od bitaka za nadzor nad globalnim tokovima energije, rekao je Dekanić.

O tomu kako se u globalizacijskim i integracijskim procesima može održati naftna kompanija kao što je INA govorio je autor Stevo Kolundžić najavivši mogućnost izdavanja posebne knjige o privatizaciji INE.

Autorica Daria Karasalihović osvrnula se na izazove s kojima se naftna industrija susreće u zaštiti okoliša i sprečavanju velikih prirodnih katastrofa.

Svečanom predstavljanju knjige prisustvovao je i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara