Predstavljena monografja Sveučilišta u Rijeci

Monografija Sveučilišta u Rijeci, izdana u povodu prošlogodišnje proslave 30. obljetnice osnutka te ustanove, predstavljena je večeras u Rijeci.

Rektor Sveučilišta akademik Daniel Rukavina ustvrdio je da će ta knjiga predstavljati najiscrpnije vrelo podataka o Sveučilištu u idućem razdoblju. Monografija je pripremana gotovo dvije godine, a Rukavina je posebno pohvalio trud glavnog urednika Gorana Kalogjere.

Izrazio je i nadu da će Sveučilište u idućim godinama još više napredovati i uvrstiti se među ugledna sredozemna i europska sveučilišta.

U prvom dijelu monografija sadrži proširen rektorov govor s prošlogodišnje svečanosti 30. obljetnice osnutka Sveučilišta u kojem se osvrće na sadašnje stanje i izlaže viziju razvoja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je znanstveni rad akademika Petra Strčića u kojem obrađuje povijesne okolnosti osnutka Sveučilišta i njegov razvoj do danas.

Monografija sadrži i podatke o svim članicama Sveučilišta, među kojima je 12 visokih i viših škola. Navedeni su podaci o kronologiji njihova razvoja, ustroju, znanstveno-nastavnim programima, studijima i osoblju fakulteta i škola.

(Hina) xdsil yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara