Predstavljena Pečarićeva knjiga "Hercegovac iz Boke"

Knjiga akademika Josipa Pečarića "Hercegovac iz Boke" predstavljena je večeras u Novinarskom domu u Zagrebu. L

Autor knjige je rekao da je njeno predstavljanje "božićna čestitka hrvatskom uzniku u Haagu Dariju Kordiću kome je knjiga i posvećena."

On u njoj u sedam poglavlja raščlanjuje položaj, stanje i odnos bosanskohercegovačkih Hrvata prema Hrvatskoj te odnos Hrvatske prema njima, a knjiga sadrži i priču o bijelim čarapama, velikosrpskoj agresiji i "sramotnoj ulozi Haaškoga suda" prema Hrvatima u BiH.

Predstavljajući knjigu, Dunja Ujević je rekla da Pečarićeva knjiga "budi nadu, pokazuje ozdravljenje nacije i vraća nas u dramatična vremena stvaranja hrvatske države".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Da nije bilo Herceg-Bosne, trebalo ju je izmisliti, jer zahvaljujući njoj postojao je i HVO koji je na jedinstven način sa sjeverne strane omogućio oslobađanje Knina", ustvrdio je Ivanković.

U Novinarskom domu nazočni su potpisivali knjigu koja će biti upućena u Haag Dariju Kordiću, a polovica prihoda od prodane knjige namijenjena je Kordićevu fondu.

Akademik Josip Pečarić rođen je 1948. u Kotoru u Boki kotorskoj, a redoviti je profesor matematike na fakultetima Zagrebačkog sveučilišta. Objavio je više knjiga, a među njima "Srpski mit o Jasenovcu" i "Sramotni sud u Haagu".

(Hina) mk jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara