predstavljeno hrvatsko izdanje national geographica

Hrvatsko izdanje uglednog američkog popularnoznanstvenog časopisa National Geographic predstavljeno je večeras u Domu hrvatskih likovnih umjetnika uoči sutrašnjeg pojavljivanja u prodaji.

Predstavljanje je organizirano u sklopu već otvorene izložbe 100 najpoznatijih fotografija tog časopisa, a koja traje do 16. studenoga. Nekoliko stotina posjetitelja večerašnje svečanosti upoznalo se s poviješću tog magazina, a predstavljena je i hrvatska folklorna i kulturna baština.

Potporu izlaženju hrvatskog izdanja National Geographica dali su između ostalih i ministar kulture Antun Vujić, te znanosti i tehnologije Gvozden Flego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi broj hrvatskog National Geographica donosi kao središnju temu fenomen modernog ropstva i trgovine ljudima, te više prijevoda raznih putopisa iz Azije i Afrike. Osim njih tu je i posebna reportaža Mladena Trnskog o gradiću Humu kao najmanjem gradu na svijetu.

Hrvatsko izdanje National Geographica 25. je neenglesko izdanje tog magazina koji čita oko 50-ak milijuna čitatelja u svijetu.

(Hina) aš ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara