Predstavnici vjerskih zajednica žele da se čuje njihov glas

MITROPLOIT zagrebačkoljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović rekao je danas, na početku prvoga susreta visokih predstavnika vjerskih zajednica u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, kako ima dosta tema koje predstavnike vjerskih zajednica zabrinjavaju te kako žele da se njihov glas čuje kako bi se u državnim institucijama donijele određene odluke koje bi bile na opće dobro.

Mitropolit Jovan posebno je zahvalio domaćinu susreta zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću na organiziranju današnjeg susreta. Čestitavši nazočnima predstojeće blagdane, poželio je da u idućoj godini "živimo u miru i međusobnom poštovanju".

Predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić istaknuo je da je na predstavnicima vjerskih zajednica uvijek bila velika odgovornost s obzirom na prostor na kojemu živimo i na događaje koji su se nedavno dogodili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Želimo da se više nikada ne ponove u budućim odnosima", rekao je Omerbašić te u ime Islamske zajednice izrazio zadovoljstvo današnjim susretom u vrijeme predbožićnih blagdana, čestitavši Božić svim vjernicima.

Predstavnik Evangeličke crkve u Hrvatskoj Branko Berić rekao je da je današnji susret prigoda da se progovori o nekim zajedničkim temama svih vjerskih zajednica te je izrazio zadovoljstvo održavanjem susreta za koji je najzaslužniji domaćin kardinal Bozanić.

U ime Saveza baptističkih crkava u Hrvatskoj Toma Magda istaknuo je da je današnji susret ohrabrenje za manje vjerske zajednice. Dodao je kako susret pokazuje da smo dio Zapada, odnosno da prednjačimo pred nekim europskim zemljama.

Predsjednik Evanđeoske (Pentekostne) crkve Damir Špoljarić rekao je da se u ovom vremenu beznađa predstavnici vjerskih zajednica zalažu za afirmaciju i kulturu života, te je poželio da se takva zajednička okupljanja priređuju češće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara