Pregled 2005. na Indexu

U PREGLEDU 2005. obuhvatili smo najvažnije događaje koji su u Hrvatskoj, svijetu i sportu obilježili godinu na izmaku. Pogledajte kronologiju najvažnijih događaja, po Indexovim prijedlozima birajte pozitivce i negativce godine, kao i najpozitivnije odnosno najnegativnije događaje u 2005. godini.

>>> Pregled 2005.

Pregled 2005. podijeljen je na četiri cjeline - najvažnije događaje godine, kronologiju važnijih događaja, izbor za pozitivca i negativca godine, te izbor za najpozitivniji odnosno najnegativniji događaj u godini na izmaku.

Najvažnijih događanja u 2005. prisjetiti se možete pregledom kronologije po mjesecima i datumima u kategorijama Hrvatska, svijet i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak pregovora s EU, završetak gradnje autoceste Zagreb-Split, uhićenje haškog bjegunca Ante Gotovine  te nedavno osvajanje Davis Cupa zasigurno su događaji koji su obilježili 2005., svaki na svoj način važni su za Hrvatsku, a koji je najpozitivniji, svojim glasovima odlučit će posjetitelji Indexa.

Među Indexovim kandidatima za pozitivce godine su naši najtrofejniji sportaši Janica Kostelić, Ivan Ljubičić, Mario Ančić, a unatoč svemu među pozitivce smo pokušali ugurati i nekoliko političarima. Kome će pripasti titula najpozitivnije osobe 2005. godine, odlučite sami.

Za negativca godine bilo je i previše kandidata. Od bivšeg ministra poslova Miomira Žužula, preko "ličkog Tuđmana" Jose Mraovića, pa sve do bivše ravnateljice zagrebačkog Caritasa Jelene Brajše. No, kao i izboru za pozitivca, i kod negativca godine presudit će vaši glasovi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara