Prekršajne prijave protiv sudionika jučerašnje tučnjave u Vukovaru

PROTIV trojice sudionika jučerašnjeg fizičkog sukoba između hrvatskih i srpskih učenika Treće srednje škole u Vukovaru policija će podnijeti prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, izjavio je danas glasnogovornik PU vukovarskosrijemske Luka Kalinić, dodavši da će posebno izvješće o cijelom slučaju uputiti Županijskom državnom odvjetništvu.

U tučnjavi učenika hrvatske i srpske nacionalnosti, među kojima je sukob počeo još na satu tjelesnog odgoja, lakše su ozlijeđena dvojica učenika hrvatske i jedan učenik srpske nacionalnosti, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija.

Po riječima dežurnog kirurga u vukovarskoj Općoj bolnici Lazara Manojlovića, dvojica su učenika lakše ozlijeđena od udaraca drvenim predmetom po glavi, dok je treći učenik zadobio i udarce rukama i nogama po tijelu.

Incident u Trećoj srednjoj školi u Vukovaru danas su osudili Zajedničko vijeće općina (ZVO) i članovi vukovarsko-srijemskog Županijskog poglavarstva.

Predsjednik ZVO-a Jovan Ajduković u priopćenju za javnost izrazio je žaljenje što je došlo do incidenta u vukovarskoj Trećoj srednjoj školi pozvavši učenike da se ubuduće suzdrže od fizičkog sukoba.

Ajduković je pozvao PU vukovarsko-srijemsku da "ukoliko iza ovog sukoba stoje mentori", da ih "demaskira, privede pravdi i najstrože kazni".

Na sjednici županijskog Poglavarstva, održanoj danas u Vinkovcima, a sazvanoj još prije desetak dana, donesena je odluka da se u što skorije vrijeme održi posebna tematska sjednica županijskog Poglavarstva na temu međunacionalnih sukoba u Vukovaru.

Naime, jučerašnji sukob hrvatskih i srpskih učenika u posljednjih je petnaestak dana drugi međunacionalni incident među školarcima u Vukovaru.

U jednoj učionici vukovarske Druge srednje škole prije otprilike dva tjedna osvanule su poruke namijenjene Hrvatima, kao što su "Od ustaša bit će paprikaša", "Pozdravio vas pop Đuić i Ratko Mladić" i "Kažu da ćete požaliti što ste se vratili". O tom je incidentu vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl izvijestio predsjednika vladine Koordinacije za područja od posebne državne skrbi Gorana Granića i ministra prosvjete i športa Vladimira Strugara.

Ravnateljica Treće srednje škole Vukovar Marija Bošnjak, koja je jučer tijekom sukoba bila na službenom putu, još sinoć je održala sastanak s roditeljima učenika koji su sudjelovali u incidentu. Ne želeći umanjiti težinu incidenta, ona najodgovornijima za tučnjavu smatra osobe koje su, kada je započeo sukob, pozvale da se u njega umiješaju i osobe koje nisu učenici škole.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara