Premijer Račan i ministar Crkvenac s izvršnim direktorom Svjetske banke

Tijekom svojega prvog posjeta Hrvatskoj Ed Melkert, novi izvršni direktor Svjetske banke za Hrvatsku, razgovarao je danas s premijerom Ivicom Račanom te ministrom financija Matom Crkvencom i njegovim zamjenikom Damirom Kuštrakom, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Predsjednik Vlade Ivica Račan naglasio je u razgovoru s direktorom Svjetske banke za Hrvatsku Edom Melkertom da Vlada RH, kao i hrvatski građani, iznimno cijene suradnju sa Svjetskom bankom zahvaljujući mnogim projektima u kojima ona sudjeluje. Izvješća Svjetske banke, istaknuo je premijer Račan, pokazuju vrlo dobro poznavanje naše situacije. Račan je zahvalio i na podršci reformama koje provodi Vlada.

Melkert je izrazio i svoju osobnu podršku RH u njezinim reformama te naglasio da će Svjetska banka i dalje pomagati Hrvatskoj, koja je i do sada ostvarila vrlo dobre makroekonomske rezultate.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s ministrom financija Matom Crkvencom i njegovim zamjenikom Damirom Kuštrakom naglasio je kako postignute makroekonomske rezultate hrvatske ekonomije smatra vrlo dobrim, posebno istaknuvši razmjerno visoku stopu rasta uz nisku stopu inflacije i značajno smanjenje deficita državnog proračuna.

Ministar Crkvenac ocijenio je suradnju sa Svjetskom bankom iznimno dobrom i korisnom za Hrvatsku, posebno istaknuvši važnost najnovijih projekata: uređenja katastra i zemljišnih knjiga, reformu mirovinskog sustava i kreditnu liniju za strukturno prilagođavanje. Kao glavne ekonomske prioritete u ovoj godini Crkvenac je istaknuo daljnje smanjivanje deficita državnog proračuna, održavanje visokog gospodarskog rasta koji će omogućiti rast zaposlenosti te nastavak reformi i privatizacije, stoji u priopćenju iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara