Premijer Račan o istupu zastupnikaTončija Tadića

PREMIJER Ivica Račan danas je u ime Vlade najoštrije osudio i odbacio navode zastupnika HSP-a Tončija Tadića, na ovotjednoj sjednici saborskoga Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu o ulozi Vlade i njezinih dužnosnika oko slučaja NE Krško.

Tadićeve kvalifikacije uvreda su za svakoga, za Vladu i njene pojedine članove, sadrže prijetnju i poziv na linč, potpuno neprihvatljive bilo kakvoj raspravi, pa i raspravi na bilo kojem tijelu Vlade i Sabora, kazao je Račan na početku današnje sjednice Vlade.

Tadić je na ovotjednoj sjednici Odbora za gospodarstvo izjavio da se sve, što je Vlada učinila oko Nuklearne elektrane Krško, posebice što su učinili potpredsjednik Vlade Goran Granić i pomoćnik ministra gospodarstva Roman Nota, može opisati kao kolaboracionizam. Da smo na vlasti, mi bismo vam sudili, imate puku sreću da nije rat, jer znate kako bi kao kolaboracionisti prošli, kazao je na toj sjednici Tadić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Račan ističe da demokratski i civilizirani svijet ne prihvaća takvo ponašanje, da ga ne prihvaća u odnosu prema ljudima, prema članovima Vlade i zastupnicima.

Najoštrije osuđujući i odbacujući taj Tadićev istup, Račan je izrazio nadu da je to za Tadića i one koje predstavlja, puki eksces, a ne izraz politike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara