Premijer Račan primio predstavnike izraelske tvrtke B.E.C.

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan razgovarao je danas s Ariem Gissinom i Budom Erelom, predsjednikom i regionalnim direktorom izraelske tvrtke B.E.C., priopćio je Vladin Ured za odnose s javnosti.

Tvrtka Business Enterprises Corporation (B.E.C.) bavi se razvojem i primjenom rješenja za poljoprivredu, agroindustriju i natapanje. U zadnjih je dvadeset godina uspješno izvela brojne poslove u više od trideset zemalja.

Na današnjem sastanku Gissin i Erel predstavili su zamisli i moguća rješenja za natapni sustav u Hrvatskoj. Izrael je vodoprivredni i natapni sustav izgradio prije dvadeset godina i tako velik dio pustinje pretvorio u plodnu zemlju, rekao je Gissin te dodao da Izrael natapa 200.000 ha zemlje, što hrani 10 milijuna stanovnika i još od izvoza ubire 1,3 milijarde dolara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, za razliku od Izraela, ima goleme količine vode, no da se ubuduće izbjegnu štete od suše, koje ove godine dosežu milijune, potrebno je razmisliti o djelotvornu i štedljivu natapanju, rekao je Račan.

Na današnjem sastanku premijer i suradnici načelno su upućeni u mogućnosti i zamisli izraelske tvrtke, a na idućem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede bit će riječi o konkretnim prijedlozima, stoji na kraju priopćenja.

Osim premijera Račana sastanku su nazočili Božidar Pankretić, ministar poljoprivrede i šumarstva, Jakša Marasović, glavni direktor Hrvatskih voda, i Jasna Daničić, zamjenica ravnatelja Državne uprave za vode.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara