Premijer Račan razgovarao s veleposlanikom Rossinom

HRVATSKI premijer Ivica Račan razgovarao je u ponedjeljak s američkim veleposlanikom u Hrvatskoj Lawrenceom Rossinom.

U uredu za odnose s javnošću američkog veleposlanstva doznaje se da je do susreta došlo na zahtjev premijera Račana. "U dužem, prijateljskom i otvorenom razgovoru bilo je riječi o svim glavnim temama bilateralnih odnosa oko kojih postoji suglasnost te o stajalištama oko sukoba u Iraku, oko čega se dvije zemlje ne slažu", rečeno je Hini u uredu za odnose s javnošću američkog veleposlanstva.

"Sjedinjene Države očekuju daljnji razvoj partnerskih odnosa dviju zemlja, posebice u globalnoj borbi protiv terorizma te suradnju u međunarodnim naporima na obnovi Iraka nakon sukoba", rečeno je u američkom veleposlanstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz izvora hrvatske Vlade doznaje se da nije bilo novih zahtjeva američke strane u pogledu vojne akcije u Iraku.

Hrvatska je Vlada prije početka rata u Iraku, odobrila Amerikancima korištenje zračnog prostora samo za civilne zrakoplove.

Isti izvor iz hrvatske Vlade je rekao da su tijekom susreta premijera Račana i veleposlanika Rossina razjašnjena stajališta, koja su u zadnje vrijeme bila iznesena u medijima.

Veleposlanik Rossin je za posljednji broj tjednika Globus rekao da Hrvatska može očekivati posljedice u odnosima sa SAD-om zbog svojeg stajališta prema Iraku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara