Premijer Račan sa studentima Fakulteta ekonomije i turizma

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan za jednodnevna posjeta Istarskoj županiji danas se sastao u Puli sa studentima Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" te s predstavnicima Udruge za poticanje zapošljavanja i stručno usavršavanje mladih "Zum" koji su i organizirali taj susret.

Premijer Račan je istaknuo kako je njegova nazočnost na otvorenom satu sa studentima zapravo potpora radu te udruge.

Ako uloga i pozicija politike i političara u ovom okružju bude manja, to će značiti da postajemo tipično europsko moderno društvo u kojem se zna što treba činiti izvršna vlast, a što sami građani, rekao je Račan. Dodao je kako će svima biti bolje kad različite udruge, poput "Zuma", iskoriste "neutrošen i golem ljudski potencijal na dobrobit i ljudi i cijele zajednice".

Govoreći o dosadašnjim Vladinim učincima, Račan je ustvrdio kako je Vlada "nakon perioda autokratske vlasti" uspjela osigurati političku i gospodarsku stabilnost te visoku stopu rasta. Izrazio je zadovoljstvo rezultatima u borbi protiv nezaposlenosti koja je, po njegovoj ocjeni, sve uspješnija. "Na žalost, broj nezaposlenih je još velik, no smatram kako smo na pravom putu u borbi protiv nezaposlenosti. Međutim u strukturi nezaposlenih najveći je problem loš kvalifikacijski sastav, pa ćemo dio novca koji se izdvaja za socijalu morati usmjeriti u prekvalifikaciju", napomenuo je Račan.

Naglasio je kako je izvanredno bitna provedba razvojnih projekata u Hrvatskoj, posebno cestovne infrastrukture i modernizacije željeznice, učinci kojih, kako je rekao, "nisu vidljivi danas i sutra, ali će biti u idućim godinama".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog širenja terorizma turisti će izbjegavati daleka odredišta i to je prilika koju Hrvatska mora iskoristiti, istaknuo je predsjednik Vlade Račan.

Na upite studenata o programu "S faksa na posao" Račan je izrazio zadovoljstvo njegovim učinkom jer je "u dvanaest mjeseci zaposlena 21.000 ljudi, a bilo je planirano manje od 20 tisuća".

Na pitanje koliko će vremena trebati da se stopa nezaposlenosti smanji na 10 posto odgovorio je da za to, ako se nastavi dosadašnji trend smanjenja, imajući u vidu anketnu nezaposlenost, neće trebati više od dvije godine.

(Hina) dspo ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara