PREMIJER RAČAN SASTAO SE S JOVANOVIĆEM

Hrvatski premijer Ivica Račan i potpredsjednik srbijanske vlade Čedomir Jovanović izrazili su u srijedu u Zagrebu zadovoljstvo razvojem suradnje između dviju zemalja, priopćio je Ured Vlade za odnose s javnošću.

Jovanović se tijekom dana već sastao s ministrom vanjskih poslova Toninom Piculom, europskih integracija Nevenom Mimicom a primio ga je i predsjednik Stjepan Mesić.

Račan je rekao da je odgovornost vladajućih struktura obje zemlje aktivirati sve mogućnosti kako bi se otklonili problemi iz prošlosti, a koncepcija suradnje prilagodila mirnodopskim uvjetima. Račan i Jovanović složili su se da su promjene glede viznog režima pozitivan pomak u odnosima dviju zemalja te naglasili važnost suradnje u pograničnom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o stabilnosti u regiji, zaključili su da je ona značajan čimbenik te da ima jak utjecaj na reforme koje se provode u obje zemlje, kaže se u priopćenju.

Jovanović je iznio prijedlog o stvaranju povoljnijeg gospodarskog ozračja osiguranjem bolje prometne povezanosti, te istaknuo važnost regionalne suradnje i razvoja zajedničke strategije u borbi protiv međunarodnog terorizma, organiziranog kriminala te trgovine ljudima.

Hrvatski premijer izrazio je zadovoljstvo napretkom zemalja u regiji glede procesa približavanja EU naglasivši pri tome važnost individualnih rezultata svake zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara