Premijer Račan stigao u radni posjet Velikoj Britaniji

HRVATSKI premijer Ivica Račan doputovao je u nedjelju u radni posjet Velikoj Britaniji, na poziv britanskog kolege Tonya Blaira, a u središtu razgovora koje će Račan imati s britanskim dužnosnicima bit će pitanje ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Hrvatske s Europskom unijom koju je London odgodio zbog odnosa Zagreba i Haaga.

Hrvatski premijer radni dio posjeta počet će u ponedjaljak razgovorima s gradonačelnikom poslovnog i financijskog središta Citya Gawynom Arthurom Aldermanom, te britanskim poslovnim ljudima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni London ističe da je Velika Britanija zainteresirana za ulaganja u Hrvatsku, a kao dobar primjer britanskog ulaganja navodi se primjer Dalmacijacementa.

Račan će u ponedjeljak poslije podne u organizaciji Shatham House, vodećega britanskog političkog foruma održati govor na temu "Hrvatska na pragu članstva u EU". Hrvatski premijer će u utorak sudjelovati na konferenciji Britanske laburističke stranke u Bournemouthu, gdje će razgovarati s najvišim britanskim dužnosnicima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara