Premijer Račan sutra bi trebao dobiti prijedlog ugovora o Sunčanom Hvaru

PREMIJER Ivica Račan sutra ujutro trebao bi dobiti prijedlog ugovora o prodaji Sunčanog Hvara o kojem pregovaraju predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju i Termi Čatež, neslužbeno se danas doznaje u Banskim dvorima.

Premijer Račan jučer je najavio da bi se taj prijedlog ugovora u četvrtak trebao naći pred Vladom, a tu je mogućnost jučer najavio i v.d. predsjednika HFP-a Krešimir Starčević.

U Banskim dvorima danas se samo neslužbeno moglo doznati da su u dosadašnjim razgovorima predstavnika HFP-a i Termi Čatež već usuglašena neka poboljšanja u ponudi Termi, a što je na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavio i Starčević.

Tako je uz ostalo već najavljeno da bi Terme skratile rok za ulaganje 45 milijuna eura u Sunčani Hvar s pet na tri godine, moguća su poboljšanja u vidu povećanja iznosa dokapitalizacije sa 10 na 15 milijuna eura, ulaganja bi u određenom iznosu bila pokrivena bankarskom garancijom dok bi za ostatak Terme Čatež dale korporativno jamstvo (jamčile bi svojom imovinom), a precizno bi bilo navedeno i do koje bi zvjezdice trebalo podići kvalitetu svakog pojedinog hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska je Vlada odluku o prodaji 62,3 posto dionica Sunčanog Hvara Termama Čatež donijela prošli četvrtak, obvezavši HFP da sam prijedlog ugovora dostavi Vladi.

Vladina je odluka o prodaji Sunčanog Hvara donesena uz protivljenje četiri člana Vlade iz redova HSS-a.

Predsjedništvo HSS-a i sa sinoćne je sjednice od Vlade zatražilo da poništi odluku o prodaji, da ne prihvati niti jednu ponudu i da vrati cijeli taj proces privatizacije na početak i to prema modelu koji je na nedavnom sastanku usuglasila vladajuća petorka.

Koalicija petorke trebala bi se sastati sutra poslijepodne, a ponajavama, privatizacija Sunčanog Hvara i prijedlog ugovora bit će jedna od njenih glavnih tema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara