Premijer Rop traži izvješće o incidentu

SLOVENSKI premijer Anton Rop izjavio je u srijedu uveče da je zadržavanje u hrvatskoj policijskoj postaji slovenskih državljana koji su se odbili legitimirati hrvatskoj policiji, u blizini graničnog prijelaza Plovanija, "težak" incident, te da je zatražio da "nadležna ministarstva" službeno izvijeste o tome, prenose slovenski elektronički mediji.

Slovenska tiskovna agencija STA javlja da će se zbog najnovijeg incidenta vanjskopolitički odbor parlamenta sastati na izvanrednoj sjednici u četvrtak popodne, a potpredsjednik tog odbora Zmago Jelinčič predložio je da se i slovenski parlament sastane na izvanrednoj sjednici, unatoč skorašnjim izborima.

Predstavnici Odbora za vanjsku politiku obavijestili su javnost da je Slovenija već internacionalizirala slučaj pred Vijećem Europe i da očekuju da će privedeni slovenski državljani biti pušteni do četvrtka popodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Većina slovenskih političkih stranaka već je izrazila solidarnost s Janezom Podobnikom, Ivanom Božičem i ostalim članovima Pučke stranke koji se po zadnjim informacijama još nalaze u policijskoj postaji Buje.

Stranka Mladih (SMS) je osudila "predizborni potez" konkurentske Pučke stranke, ali i postupak hrvatske policije.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara