PREMIJER SANADER ODRŽAO PREDAVANJE NA SVEUČILIŠTU HARVARD

Hrvatski premijer Ivo Sanader u subotu je održao predavanje "Hrvatska u trećem mileniju na pragu ulaska u EU i NATO" pred prepunom dvoranom Kennedy School of Government na Sveučilištu Harvard u Bostonu priopćeno je iz Vlade Republike Hrvatske.

Kenedy School of Government najuglednija je postdiplomska ustanova te vrste u svijetu na kojoj se školuje politička i poslovna elita.

Dekan Ellwood predstavio je premijera Sanadera istaknuvši njegovu ulogu humanista i političara koji svojom vizijom vodi Hrvatsku na način koji može biti primjer svim državama jugoistočne Europe, ističe se u priopćenju.

Dekan se posebno osvrnuo na govor premijera Sanadera na Općoj skupštini UN-a i zahvalio na konstruktivnom pristupu Hrvatske u okviru rješavanja problema suvremenog svijeta poput međunarodnoga terorizma, širenja oružja za masovno uništavanjem i drugih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojem je govoru premijer Sanader predstavio ciljeve hrvatske vanjske politike naglašavajući kako Hrvatska dijeli najviše vrijednosti slobodnog suvremenog svijeta na kojima se zasnivaju EU i NATO.

Govoreći o svojoj viziji Europe, ravnopravne zajednice država i naroda koji dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, premijer Sanader naglasio je da transatlantska suradnja i partnerstvo Europe i SAD-a nemaju alternative, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara