PREMIJERA OPERE ´LA BOHEME´ NA BROADWAYJU

Filmski redatelj Baz Luhrmann postavio je svoju verziju opere ´La Boheme´ i na newyoršku pozornicu, a na glamuroznoj premijeri u hollywoodskom stilu proteklog su se vikenda okupile mnoge estradne zvijezde.

Luhrmann, redatelj filmova ´Moulin Rouge´ i ´Romeo i Julija´, osuvremenio je Puccinijevu operu i postavio je kao prvu klasičnu operu na Broadwayju, izvijestio je BBC.

Na premijeri su bili Leonardo Di Caprio, Sandra Bullock, Hugh Grant i Candice Bergen, koja je predstavu nazvala trijumfalnom.

U Luhrmannovoj produkciji, vrijednoj 7,5 milijuna dolara, radnja je prebačena u 1957. godinu, no mjesto događaja (Pariz) ostalo je isto, kao i originalna glazba i pjevanje na talijanskom.

Luhrmann je izjavio da je to opera za mase i da je želi vratiti njezinim besramno uspješnim korijenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Naša radikalna ideja bila je da vratimo operu onome što je ona nekad bila, a to je priča namijenjena svima, bez obzira na podrijetlo´, rekao je on.

Redatelj se sa suprugom pridružio glumačkoj ekipi na naklonu popraćenom ovacijama publike.

DiCaprio (glumio u Luhrmannovu filmu ´Romeo i Julija´) uspješno je izbjegavao novinare, no Hugh Grant je komentirao predstavu za koju je uvjeren da će postati veliki hit. Isabella Rossellini rekla je da ju je predstava dirnula jer je ona Talijanka i jer joj je drago da je tako briljantno obnovljena.

Ta je opera šest tjedana već igrana u rasprodanim kazalištima u San Franciscu.

Tijekom skoro tri godine audicija Luhrmann je među tisućama pjevača tražio vodeće uloge za operu. Pronašao ih je u mladim pjevačima, (20-godišnjacima), a ne već etabliranim zvijezdama, s obrazloženjem da oni moraju biti što bliži likovima koje tumače. U operi će pjevati tri postave kako bi pjevači sačuvali glasove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara