Premijera u splitskom Kazalištu lutaka

Splitsko Gradsko kazalište lutaka (GKL) u petak, 6. veljače, u dvorani Doma Hrvatske vojske na Poljudu praizvest će predstavu "Lastavica", autorice Lade Martinac Kralj, u režiji Joška Juvančića, najavljeno je iz kazališta.

Ladi Martinac Kralj, dugogodišnjoj dramaturginji splitskog HNK i urednici na Hrvatskom radiju, to je prva suradnja sa splitskim GKL-om, a do sada je radila dramatizaciju "Bijelog jelena" za Kazalište lutaka u Zadru i "Guliver u Liliputu" za Lutkarsku scenu "I. B. Mažuranić" u Zagrebu. Njezin tekst za djecu "Anđeli imaju krila, zar ne?" igran je u Malom kazalištu "Trešnja" u Zagrebu.

Juvančiću, redatelju već desetljećima prisutnom u "velikom" kazalištu, dugogodišnjem umjetničkom ravnatelju Dubrovačkog festivala i profesoru na Akademiji dramskih umjetnosti, to je treći put da prihvaća izazov postavljanja lutkarske predstave u splitskom kazalištu, nakon "Male sirene" i "Sna ivanjske noći".

Lutke stižu iz atelijera Vesne Balabanić, koja ujedno potpisuje i scenografiju, a prethodna suradnja s GKL-om rezultirala je nagradom na "Naj, naj, naj? festivalu" kazališta Žar ptica i to za kreaciju lutaka i kostima u predstavi "Zid od brašna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstava "Lastavica" priča je o jednoj lastavičjoj obitelji koja s nestrpljenjem očekuje prinovu. Čarolijom lutkarskog svijeta djeci će se pokušati dočarati radost dolaska na svijet, znatiželja dobronamjernih susjeda, majčino strpljenje u podučavanju prvih nevještih zamaha krila, suočavanje malih lastavica s problemom snalaženja u velikom svijetu, osjećaj slobode u nebeskom prostranstvu?

Uloge tumače: Andrea Majica, Sanja Vidan, Ivica Beatović, Branimir Rakić, Srđan Brešković, Milana Buzolić, Milena Blažanović, Alin Antunović, Ivan Medić i Dijana Gerić.

Glazbu potpisuje Nenad Šiškov.

(Hina) dstr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara