Preminuo Ivica Percl

IVICA PERCL, poznati hrvatski glazbenik i skladatelj, nakon duge i teške bolesti preminuo je u 62. godini života.

Percl je rođen u Zagrebu gdje, uz redovno školovanje završava i glazbenu školu "Vatroslav Lisinski", odjel gitare. Kako piše u njegovu životopisu objavljenom na stranicama Hrvatskog društva karikaturista, od 1961. godine bavi se sviranjem rock´n´rolla, a od 1966. protestnom pjesmom. 1968. godine interpretira šansonu "Stari Pjer" Đ.Novkovića i postaje jedan od najpopularnijih šansonjera.

Slikanjem se bavi od 1970. godine te je bio predsjednik Hrvatskog društva naivne umjetnosti. Kao glazbenik, bio je član Hrvatskog društva skladatelja, te Hrvatske glazbene unije. Karikaturom se bavi aktivno od 1961. godine. Član je Hrvatskog društva karikaturista, te aktivno sudjeluje na svim izložbama koje organizira HDK, te na nekim međunarodnim izložbama i to prvenstveno na temu ekologije za koje dobiva i diplome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat je i kao prvi domaći "protest singer", jer u vrijeme kada su vani Dylan, Donovan, Pete Seeger, Joan Baez i drugi pjevali protiv rata u Vijetnamu, zagrebački kantautor isto je radio na ovim prostorima.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara