Prestaje moratorij na nastavu novije povijesti u Podunavlju

MORATORIJ na nastavu najnovije povijesti u školama u hrvatskom Podunavlju, potpisan 1997. između hrvatske Vlade i UNTAES-a, prestat će vrijediti do kraja ove školske godine.

Ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar, nakon današnjeg savjetodavnog sastanka s profesorima i osobama s područja Podunavlja koje su angažirane u nastavi i praćenju nastave na tom području, izjavio je da je moratorij postigao dobre rezultate. Strugar je dodao da se do kraja školske godine moraju stvoriti uvjeti za njegov prestanak, pri čemu se mora konzultirati struka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditelj projekta prestanka moratorija Nikša Stančić rekao je da je dogovoreno osnivanje stručne skupine koja će izraditi prijedlog o tome na koji će se način realizirati nastava povijesti u Podunavlju.

Na novinarske upite o tome tko je u stručnoj skupini, hoće li se raditi novi udžbenici povijesti za Podunavlje ili će biti izmijenjeni postojeći, kako će izgledati nastavni plan i program, kao i koji je krajnji rok za njihovu izradu, Stančić nije precizno odgovorio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara