Presude šestorici Bibinjaca optuženih za preprodaju droge

SUDSKO vijeće Županijskog suda u Zadru danas je izreklo presude šestorici Bibinjaca optuženih za preprodaju droge i za udruživanje radi preprodaje.

Sudsko je vijeće osudilo Ivicu Lisicu na tri godine i šest mjeseci zatvora proglasivši ga prethodno krivim za preprodaju droge. Krivim je proglašen i Tomislav Petković, kojemu je dokazano da je prodao 0,2 grama heroina prikrivenom istražitelju, te je osuđen na četiri mjeseca zatvora. Na tri mjeseca zatvora osuđen je Romeo Kinda zbog nelegalnog posjedovanja droge.

Optužbe su oslobođeni Gojko Lisica, Anamarija Lisica i Gordon Vešović.

Osuđenoj se trojici u zatvorsku kaznu računa i vrijeme provedeno u pritvoru. Ivici Lisici, koji je osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora, određena je sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijeće sudaca Županijskog suda u Zadru, kojim je predsjedao sudac Branimir Zorica, odbacilo je tvrdnju iz optužnice da su se navedena šestorica udružila radi preprodaje droge. Nije bilo dokaza za udruživanje, istaknuo je sudac Zorica u obrazloženju, unatoč tajnom praćenju te skupine. To djelo nije dokazano ni smanjenom vjerojatnošću, a ispitani svjedoci nisu teretili optuženike za to djelo, rekao je sudac Zorica.

Navedena šetorica uhićeni su u jesen prošle godine, a suđenje im je počelo prije mjesec dana.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara